Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Κινητοποιήσεις


10/05/2015: δημόσια συζήτηση με θέμα: «Το Ελληνικό δεν πωλείται! Ο αγώνας συνεχίζεται!»

Κινητοποιήσεις | 06-05-2015 00:00Σας κοινοποιούμε το δελτίο τύπου που μας έστειλε η  Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Δημόσια συζήτηση στις 10/05/2015, ώρα 11:00 π.μ. με θέμα:
«Το Ελληνικό δεν πωλείται! Ο αγώνας συνεχίζεται!»


Ο αγώνας που κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια για να μην ξεπουληθεί και να μην τσιμεντοποιηθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, να παραμείνει δημόσιος και ελεύθερος και να μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο του.

Με τις πρωτοβουλίες, την κινηματική δράση και τις νομικές ενέργειές μας, καταφέραμε να αποφύγουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης της έκτασης στα ιδιωτικά συμφέροντα και να κρατήσουμε μέχρι ζωντανό το όραμα εκατομμυρίων συμπολιτών μας για μια αναβαθμισμένη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη με τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου. Ο «διαγωνισμός» με τον μοναδικό διαγωνιζόμενο που κατέληξε σε συμφωνία παραχώρησης του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στον όμιλο Λάτση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και δεν πρέπει να ολοκληρωθεί, παρά τις ισχυρές πιέσεις των δανειστών.


Η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» συνεχίζει να αγωνίζεται για την ακύρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και τη διαμόρφωση συνθηκών που θα οδηγήσουν στη σταδιακή μετατροπή της έκτασης σε Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου για όλους τους πολίτες της Αθήνας, άμεσα συναρτημένη με την παραγωγική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώντας αναγκαία την περαιτέρω ανάδειξη του όλου ζητήματος και την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών και δράσεων ώστε να αποτραπεί η εκποίηση του Ελληνικού, σας καλούμε σε Δημόσια Συζήτηση με θέμα: «Το Ελληνικό δεν πωλείται! Ο αγώνας συνεχίζεται».

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαϊου 2015 στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο του ΠΟΛΚΕΟΑ, πρώην Δυτικό  Αεροδρόμιο, Ελληνικό (είσοδος από Λεωφ. Ποσειδώνος).

 Θα τοποθετηθούν:
· ο Νίκος Μπελαβίλας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ
· η Ελένη Πορτάλιου, τέως Καθηγήτρια ΕΜΠ
· εκπρόσωποι της Κυβέρνησης
· εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής
· εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων
· εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης
· εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων

Ελληνικό, 06/05/2015
Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
http://parkoellinikou.blogspot.gr

Eπικοινωνία: parkoellinikou@gmail.com
τηλ. 6932254161 / 6979145366Επιστροφή
Newsletter: