Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΤΕΕ & Σύλλογοι


Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ

ΤΕΕ & Σύλλογοι | 10-10-2010 11:4610/10/2010

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ

Στις εκλογές του ΤΕΕ το 2010 δεν φάνηκαν ουσιώδεις μεταβολές στις συνειδήσεις των μηχανικών προς μια πιο αγωνιστική κατεύθυνση. Το Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων κατέβηκε για πρώτη φορά αυτοτελώς στις εκλογές του ΤΕΕ και μόνο στην Επιστημονική Επιτροπή των Αρχιτεκτόνων. Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί για μας ένα αισιόδοξο και ενθαρρυντικό μήνυμα. Για μία συσπείρωση μάλιστα, όπως το Νέο Κίνημα, που δεν έχει πανελλαδικό μηχανισμό, όπως έχουν οι κομματικές παρατάξεις, η δύναμη που εκφράστηκε είναι πολύ σημαντική. Ακόμα και οι μισοί από τους 304 ψήφους, που συγκέντρωσε το Νέο Κίνημα θα μπορούσαν να του έχουν εξασφαλίσει έδρα, αν κατέβαινε στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Παρόλα αυτά όμως, επιλέγοντας μια στάση αρχών, μια και πρόκειται για κίνηση των αρχιτεκτόνων, κατέβηκε μόνο στην Επιστημονική Επιτροπή των Αρχιτεκτόνων, όπου και μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικά. Το Νέο Κίνημα επιδιώκει να εκπροσωπεί τους αρχιτέκτονες που ζουν από τη δουλειά τους και με βάση το χαρακτήρα του αυτό, και μέσα στο ΤΕΕ, έστω και χωρίς εκλεγμένο εκπρόσωπο, έχει ως αποστολή:

Την προσπάθεια αναζωογόνησης της ταξικής παρέμβασης σε θέματα σχετικά με την καταστροφή του πλανήτη, την τεχνολογία, τις κατασκευές, και κυρίως την αρχιτεκτονική και την πόλη, που τα τελευταία χρόνια έχει δραματικά εξασθενήσει.

  • Την προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζόμενων μηχανικών μέσα από τις διαδικασίες του φορέα, πρώτα και κύρια σχετικά με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
  • Την αποκάλυψη και ματαίωση των σχεδίων του ΤΕΕ, που εξυπηρετούν τα ιδιοτελή συμφέροντα των μηχανικών εκείνων, που ανήκουν στη ολιγαρχία του τόπου και στο περιβάλλον, που την στηρίζει.
  • Την αποκάλυψη του παραπλανητικού ρόλου των συντεχνιακών και τεχνοκρατικών διακηρύξεων του ΤΕΕ.


Το Νέο Κίνημα θα συνεχίσει την προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν τις εκλογές, με στόχο τη συμπόρευση των μισθωτών, των υπόλοιπων εργαζόμενων μηχανικών και των παρατάξεων, που διακηρύσσουν ότι τους εκπροσωπούν, ώστε μέσα από μια εποικοδομητική διαδικασία να επιτευχθούν πιθανές νέες συγκλίσεις στις θέσεις και στη δράση μας.
Για το Νέο Κίνημα οι εκλογές αυτές (όπως και κάθε εκλογές) δεν είναι το τέλος μιας διαδρομής αλλά η συνέχεια μιας πορείας και ελπίζουμε μιας πιο δυναμικής παρουσίας. Καλούμε όλους όσους στήριξαν το Νέο Κίνημα, αλλά και όσους συμφωνούν με τις βασικές θέσεις του και θέλουν να αγωνιστούν γι' αυτές, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε η δυναμική που εκφράστηκε στις εκλογές του ΤΕΕ να ενταθεί και να εκφράζεται καθημερινά μέσα από μια συσπειρωμένη και συστηματική δράση και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, όπου ο αγώνας μας είναι ο μόνος δρόμος.

ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝΕπιστροφή
Newsletter: