Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΤΕΕ & Σύλλογοι


Ας στηρίξουμε το 12ο Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Συνέδριο του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

ΤΕΕ & Σύλλογοι | 09-09-2019 01:01Συνάδελφοι,

στις 16 Δεκεμβρίου 2018 συνεδρίασε η Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με θέμα την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ΠΔ99/2018. Το Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων στη συνεδρίαση επιχειρηματολόγησε σχετικά με την ελάχιστα οργανωμένη και μονίμως ευκαιριακή ενασχόληση του Συλλόγου με το καυτό θέμα των δικαιωμάτων των σχετικών με την αρχιτεκτονική και το επάγγελμά μας, γεγονός που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει προκαλέσει και τις διαδοχικές αποτυχίες - με ελάχιστες εξαιρέσεις - των κατά καιρούς διαπραγματεύσεων, όπως βεβαίως και της τελευταίας που οδήγησε στην απαράδεκτη απόφαση. Εννοείται ότι όλα αυτά συμβαίνουν ερήμην των συναδέλφων, στα πλαίσια της αποκοπής των διοικήσεων του Συλλόγου από τους αρχιτέκτονες της χώρας, που χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει.

Σε μια προσπάθεια δημιουργίας νέων όρων στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος προτείναμε στην Αντιπροσωπεία τη διοργάνωση Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου σχετικά με το θέμα.

Με βάση τις τοποθετήσεις των ομιλητών ήταν φανερό ότι η πρόταση θα γινόταν δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία. Όμως την ώρα που άρχιζε η ψηφοφορία δημιουργήθηκε το γνωστό διαδικαστικό χάος που συνήθως υποκρύπτει προσπάθεια ματαίωσης της λήψης απόφασης, χωρίς αυτοί που την επιδιώκουν να εκτεθούν δηλώνοντας καθαρά την αντίθεσή τους στην πρόταση. Η κωλυσιεργία αυτή πέτυχε τη διάλυση της Αντιπροσωπείας με το γνωστό “μπάχαλο” που δημιουργήθηκε και έκανε φανερό κυρίως στους αντιπροσώπους της περιφέρειας ότι έπρεπε να φύγουν για τις πόλεις τους.

Το Νέο Κίνημα με βάση τα δεδομένα αυτά και με την ενθάρρυνση μελών του ΔΣ από διάφορες παρατάξεις έφερε το θέμα στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στις 18 Δεκεμβρίου 2018. Από το ΔΣ ζητήθηκε αργότερα να υποβληθεί από το Νέο Κίνημα μια επεξεργασμένη πρόταση για άμεση εφαρμογή, πράγμα που έγινε στις 5 Απριλίου 2019, η οποία και εγκρίθηκε, χωρίς αντιρρήσεις, στις 4 Ιουνίου. Αργότερα μας ζητήθηκε και σχέδιο της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, το οποίο στείλαμε στις 14 Ιουνίου, εγκρίθηκε, χωρίς αντιρρήσεις, από το ΔΣ στις 18 Ιουνίου και εστάλη στα μέλη του Συλλόγου. Συνημμένα τα δύο κείμενα (1. Ν.Κ.Α. - Πρόταση Συνεδρίου και 2. Ν.Κ.Α. - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ) όπως κατατέθηκαν από το Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων.

Το Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων θα στηρίξει τη διοργάνωση, καλεί τους συναδέλφους να πλαισιώσουν την επιτροπή και τις παρατάξεις, να συμβάλουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα βοηθήσει την κοπιαστική εργασία που απαιτείται για τη σχετική μελέτη, αλλά και τη γόνιμη αντιπαράθεση των ποικίλων απόψεων, μέσω του προσυνεδριακού και του συνεδριακού διαλόγου.

Συνημμένα επίσης η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η αίτηση συμμετοχής στην Ο.Ε. του συνεδρίου , όπως εστάλησαν από το Σύλλογο.

Η Γραμματεία του Νέου Κινήματος Αρχιτεκτόνων


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF 1. Ν.Κ.Α. - Πρόταση Συνεδρίου
Ενημέρωση: 09-09-2019 10:30 - Μέγεθος: 48.41 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF 2. Ν.Κ.Α. - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Ενημέρωση: 09-09-2019 10:30 - Μέγεθος: 103.13 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF 3. ΣΑΔΑΣ - Πρόσκληση συγκρότησης Ο.Ε. Συνεδρίου
Ενημέρωση: 09-09-2019 10:30 - Μέγεθος: 247 KB
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Kείμενο Word 4. ΣΑΔΑΣ - Αίτηση συμμετοχής σε Ο.Ε. Συνεδρίου
Ενημέρωση: 09-09-2019 10:30 - Μέγεθος: 25.5 KB

Επιστροφή
Newsletter: